Last news in Fakti

7 Май, 2024 14:09 698 8

Израелската военна операция в Рафах беше осъдена от Египет

  • рафах-
  • египет-
  • израел-
  • военна операция-
  • осъдена

Тази сериозна ескалация заплашва живота на над един милион жители на анклава, които разчитат предимно на “Рафах”

Израелската военна операция в Рафах беше осъдена от Египет - 1
Снимка: БГНЕС

Египет критикува израелската военна операция в палестинския град Рафах и постановяването на контрол върху палестинската страна на граничния пропускателен пункт "Рафах", заяви Министерството на външните работи на Египет, предава БТА.

Тази сериозна ескалация заплашва живота на над един милион жители на анклава, които разчитат предимно на “Рафах” за получаване на хуманитарна помощ и за изпращане на ранени и болни за лечение, гласи позицията.

Египет призовава израелската страна към максимална сдържаност и избягване на политика, която в дългосрочен план би застрашила усилията за постигане на устойчиво примирие. Кайро призовава и всички участващи страни да упражнят необходимия натиск за успокояване на настоящата криза, така че дипломатическите усилия да постигнат желаните резултати.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    11 0 Отговор
    Египет да влезе в Рафах!
  • 2 И С И С

    5 0 Отговор
    Изразяват мнения, е по точното заглавие.
  • 3 Генералният щаб

    4 9 Отговор
    Ами, като не са съгласни, да изпратят войски в Рафах и унищожат 4-те батальона на ХАМАС. Не само да се приказва.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Командир на дивизия

    3 10 Отговор
    Какво още чакат ГЩ на Израел и полевите командири? Срамота! Време е един път завинаги да се приключи с ХАМАС. Отдавна трябваше да направят това и също така оперативно прочистване на гр.Рафах от терористите на ХАМАС. 4 батальона на ХАМАС до зъби въоръжени се крият в градът. Няма време. Трябва решително да се действа.
  • 6 Хлъц

    3 1 Отговор
    Абе камилар,си остава камилар завинаги! Ако са единни,само с плюнка ще ги удавят.Ако са единни,а това са държави с миларди население, огромни финансови и природни ресурси, достатъчно е да ударят категорично по масата ..Изтегляй се незабавно за 24 часа.В противен случай,тотално ембарго на теб отвсякъде.Включително и на онези,който те подържат! Ка милари са били винаги,ако ще и трилиони да имат.През 60 те,сраелрца им разказа играта за една седмица! Точно на египтяните и колицията им.Руснака им даде най модерните РЛС системи.Най модерни ( за онова време) изтребители,с обучени техни пилоти в Съюза.И кво направиха? Нищо! еврейчето разбра по кое време си вирят г,зо на килимчето и ги разнищи за минути.Буквално всички самолети,писти,ГСМ складове,РЛС - на скраб и в пламъци.А коалицията имаше тотално превъзходство в численост на войници ,оръжия,самолети в пъти.Само сухопътните войски - общо превъзхождаха еврейчето почти 1: 50.От камилар войник не става.Виж ,от персиец,авганец,турчин- да!

    Коментиран от #8

  • 7 Е как няма да е осъдена

    2 0 Отговор
    След като палестинците плащат по 10 000 долара на човек на Египет за нелегално преминаване на границата
  • 8 Пръц

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "Хлъц":

    Не става. 6-дневната война 67-ма година Израел скри топката на всички.. Излезе победител. Арабите не стават за войници водещи позиционна война. Дай им партизанска война. Криеница по дупки, сред Народа и т.н. Излизат внезапно в гръб и стрелят. За нищо не стават.