Last news in Fakti

6 Май, 2024 10:57 1 464 4

Хванаха недекларирана валута на ГКПП „Калотина“

  • валута-
  • калотина-
  • митничари

Тя е открита в кабината на превозно средство

Хванаха недекларирана валута на ГКПП „Калотина“ - 1
Снимка: Агенция Митници - архив
Митничари откриха банкноти в евро на стойност близо 50 000 лева на ГКПП „Калотина“ при проверка на товарен автомобил, съобщиха от Агенция „Митници“, предаде dariknews.bg.

Недекларирана валута е намерена скрита в кабината на превозното средство.

На 2 май митническите инспектори селектират за проверка товарен автомобил, пътуващ от Франция за Турция през Сърбия и България. В хода на проверката намират в таблото на влекача, в бял найлонов плик, недекларирани евробанкноти. Шофьорът обяснил, че парите са фирмени.

Недекларираната валута с обща стойност 24 540 евро е иззета. На водача – турски гражданин, е съставен акт по Валутния закон.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пудела

    0 1 Отговор
    Мои са!
  • 2 Тъпото

    2 2 Отговор
    По закон:Съставя се акт с глоба 20% от стойността се конфискува , аостаналото се връща на собственика.5000 евро голяма новина.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Тва си е чист рекет и грабеж

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Тъпото":

    Няма друго обяснение
  • 4 А защо

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Тъпото":

    не ги изгарят?