Last news in Fakti

14 Септември, 2022 15:32 2 784 22

Нинова: Евтиният ток от АЕЦ "Козлодуй" да не се изнася

  • корнелия нинова-
  • аец козлодуй-
  • евтин ток-
  • изнасяне

"Ако ни бяха послушали за АЕЦ "Белене", сега ситуацията за България щеше да е съвсем друга. Страната има нужда от втора ядрена централа", каза лидерът на столетницата 

Нинова: Евтиният ток от АЕЦ "Козлодуй" да не се изнася - 1
Снимка: БСП

"Евтиният ток от АЕЦ "Козлодуй" да остава за българската индустрия и семейства и да не се изнася." Това призова лидерът на БСП Корнелия Нинова на дискусия в Плевен, посветена на енергийната криза и развитието на ядрената енергетика в България.
Събитието се проведе по инициатива на водачът на листата на "БСП за България" в Плевен проф. Румен Гечев и на нея от страна на левицата присъстваха още водачът на листата в Ловеч Вяра Емилова, членът на Изпълнителното бюро на партията Таско Ерменков и областния и общински председател Свилен Атанасов.
Нинова подчерта, че ядрената енергетика става все по-важна в тази криза. "Ако бяха послушали БСП за АЕЦ "Белене", сега ситуацията за България щеше да е съвсем друга. България има нужда от втора ядрена централа", категоричен бе лидерът на БСП.
Корнелия Нинова посочи 4 конкретни решения, които левицата предлага:
1. Евтиният ток от АЕЦ „Козлодуй“ да остава за българската индустрия и домакинства и да не се изнася.
2. За да подпомогнем икономиката и домакинствата, трябва да се изземат свръхпечалбите и от държавните, и от частните енергийни дружества.
3. Отсега да се реши да се отложи либерализацията на пазара за битовите потребители.
4. Болници, училища, детски градини да се върнат на регулирания пазар.
"Това е комплекс от мерки, а не решения на парче. Това е план за справяне с кризата, за стабилност, за социална и сигурна държава", каза в заключение Нинова, която призова присъстващите да гласуват за тези разумни предложения с номер 28 на изборите на 2 октомври.
По-късно представителите на БСП положиха цветя пред мавзолея костница на загиналите войници в битката с Осман паша по време на Руско-турската освободителна война.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хаберих

    10 2 Отговор
    Сачева каза ли че бате ни Бойко беше разрешил некви си 50 лефчета на пенсионерите за нещо си там преди 2 години?
  • 2 Адам Хилтън

    15 3 Отговор
    Да бе. Къде се е чуло и видяло колонизирана държава, да управлява енергетиката си? Даже индустриална сила като Германия, беше принудена от колонизаторите си да изгаси 17 реактора (9 от които са нови).
  • 3 НА 2-РИ ЩЕ СИ БАРАМ ТОПКИТЕ

    20 1 Отговор
    КОЙ ИДИИИИИИИЬОдд Е ПОДПИСАЛ ДОГОВОРА ДА СЕ ИЗНЯСА ЕВТИНИЯ ТОК ....ААААААААААААААААА ЗА ВЪТРЕШНИЯ ПАЗАР СКЪП ТОК ААААААААААААААА ДА ИЗЛЕЗЕ НА ......СВЕТЛО....... ПРЕД ЦЕЛИЯ НАРОД ....

    Коментиран от #5

  • 4 ИМПЕРИАЛИСТ

    9 14 Отговор
    Ех, Нинова, не разбра ли, че "плановата икономика на Социализма" свърши на бунището след тоталното фиаско?

    Коментиран от #8

  • 5 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 6 Отговор

    До коментар #3 от "НА 2-РИ ЩЕ СИ БАРАМ ТОПКИТЕ":

    ...........а да сте чули за "ЕНЕРГИЙНА БОРСА", а?
  • 6 САТЪРА НА ХАНА

    16 2 Отговор
    ЧЕРВЕНИТЕ ПРАШКИ НА КИРО МЪСТАФА
    .... ИЗВЕДНЪЖ ПОЧНА ДА
    МИСЛИ ЗА БЪЛГАРИЯ????
    ...
    ГОСПОДИ ПОМИЛУЙ , ЛЮБВЕОБИЛНА ТЪРГОВКА НА ОРЪЖИЕ
  • 7 пенсионер

    14 5 Отговор
    мислех да гласувам за нинова, ама разбрах, че правнучката на бая ни тоша точи зъбки за министър-председател или президент, та ще се въздържа. копейкин ми е по- на сърце .
  • 8 фен на сидеров

    17 1 Отговор

    До коментар #4 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    а новата ни икономика е саморазпадаща се благодарение на безумните ни самосанкции......
  • 9 Иванчо

    10 0 Отговор
    А докато беше вицепремиер?
  • 10 Корни чете на глас

    8 1 Отговор
    какво съм писал преди години по форумите. Няма лошо само дето доста късно се сетихте за това.
    Няма нищо лошо и да се използват възобновяеми енергоисточници. Само да не се стига до безумия.
    За да е независима една държава едно от условията е да е с независимо енергопроизводство.
  • 11 тъпчо

    10 1 Отговор
    аз пък имам нужда от дърва за тая зима дето идва...нещо да си спомняш г-жо Нинова...
  • 12 браво ма

    12 2 Отговор
    курни коя от евро държавите дето имат атомни централи си изключиха реактори кога си направиха НАТО само ние /било условие да ни приемат???? и ти тогава ни оправи/ заднешката сега ревеш като вдовица ... държава без ток ,газ и бензин и сме били член на ЕС не членове сме и панталона си курни
  • 13 КРАДЛИВА И ЛЪЖЛИВА

    9 2 Отговор
    Тая пак почна с големите лъжливи приказки, после забравя какво е говорила! крадлива и лъжлива. трябва да си слобоумен да гласуваш за нея!
  • 14 Анализаторски

    7 2 Отговор
    Пръдла!
  • 15 бай Пантелеймон наследникът на бай Иуп

    7 1 Отговор
    милата ми социалистка ! как се грижи за нас.
  • 16 Агата Кристи

    5 1 Отговор
    На сбирката са били все отбрани кр@дци от КОМУНИСТИЧЕСКАТА /социалистическа / партия.
  • 17 Пошълистка лъжкиня, ако го искаше, то

    6 1 Отговор
    досега да го беше сторила. Не ви вярваме. На честен съд доживотен затвор не ви мърда.
  • 18 сирене

    3 1 Отговор
    Един бивш министър на Икономиката и Вицепремиер би трябвало да знае как се формира цената на тока.. Е, явно не! Ако ще 100 централи да имахме, щеше да е същото. Некадърници!
  • 19 2888

    2 0 Отговор
    То и АЕЦ-а е още година-две. Без резервни части ще спре, то не е само горивото. А ако мислите, че тези части могат да се произведат на друго място, сигурно може ама тогава май няма да има разрешение от Инженер-Конструктора да работи тая мощност. А на своя глава може да не може. И толкова с АЕЦ-а. Напиняйте за по-евтин внос на ток за догодина и следващите 20 години.
  • 20 Така така

    2 0 Отговор
    4% най много!
  • 21 Валя

    1 1 Отговор
    Корнелия, а като беше вицепремиер само мислеше за комисионните си от оръжията за Полша (Украйна), а сега мислиш само кои баби да прилъжеш да гласуват за теб, за да се скриеш в парламента . Е няма да стане, този път ще те уволним
  • 22 Тарикат

    0 0 Отговор
    Що, да нямате тарифен план за износ по "преференциални"цени. Ползвайте си морално деградирали те енергоблокове преди ви ги затворят европейците и благоговейте.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове