Last news in Fakti

13 Януари, 2024 19:18 2 742 32

Опозицията в Скопие посъветва посланика на ЕС да "поразговаря" с колегата си в София

  • северна македония-
  • европейски съюз-
  • кристиан мицкоски

Хората на Мицкоски не искат ултиматуми и диктат по пътя към ЕС

Опозицията в Скопие посъветва посланика на ЕС да "поразговаря" с колегата си в София - 1
Снимка: ЕПА

Според председателя на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски посланикът на ЕС в Северна Македония Дейвид Гиър трябва „да поразговаря с колегата си в София и българското правителство, за да отворят пътя на Северна Македония към Европейския съюз без ултиматуми, диктат и хегемонистични искания, след всички национални унижения и поражения в последните 30 години”, предаде БТА.

Изявлението Мицкоски беше в отговор на журналистически въпрос, свързан с интервюто на Дейвид Гиър за държавната агенция на Северна Македония МИА, в което той посочва, че ако опозиционната партия е за интеграция на страната в ЕС, е ясно, че трябва да подкрепи промените в конституцията.

„Подобни изявления на Гиър, а и на други представители на международната общност сме чували много пъти. ВМРО-ДПМНЕ е за европейско бъдеще, но не под български диктат. Изключително съм притеснен защо (представителите на международната общност) не са загрижени за високото ниво на корупция, престъпност, униженията, които се случват при издаването на новите документи на македонски граждани, срама, на който сме свидетели всеки ден, насилието в М-НАВ, мога да продължи до утре с всичко, което е истински проблем за македонския гражданин", добави от Вевчани Мицкоски.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Прав

    45 9 Отговор
    Нормално нашите евро-атлантици пълзят със свалени гащи пред всички. И македонците се гаврят с нас.

    Коментиран от #3

  • 2 ъъъ

    36 4 Отговор
    ъъъ ... още едно посолство ли ще ни съгласува и одобрява? бедни,бедни българино ... тцъ тцъ тцъ ...
  • 3 Много си обиден

    6 10 Отговор

    До коментар #1 от "Прав":

    И тебе ли те "обидиха"
  • 4 Пич е Муцката

    26 2 Отговор
    Всички водни електроцентрали във Вардарска България са негови. Само оттам взема 9 000 евро на месец, още толкова от партията му и парламента, дреме му за обикновенните вардарци, нека гладуват. Не му трябва Европа да му казва за колко да продава тока(струята)!🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 5 иван

    10 46 Отговор
    Македония не е част от България, България е част от Македония.

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Мустафа

    4 29 Отговор

    До коментар #5 от "иван":

    Вие всички сте част от османската империя. Просто те са малко повече част от нея

    Коментиран от #8

  • 7 БЮРМ/FYROM

    54 1 Отговор

    До коментар #5 от "иван":

    Измислената, смешна и бутафорна "държава" е изчадие на коминтерна, но Югославия и Съветският съюз отдавна не съществуват. Зомбирани, промити мозъци. Кресливи и злобни, руско-сръбски мекерета. Фалшификатори и крадци на история, език и култура. БЮРМаджии-безродници.
  • 8 Вътрешни войски.

    42 2 Отговор

    До коментар #6 от "Мустафа":

    Ей Муси, я остави тея глупости за Османската империя по хубаво ни кажи защо през 1989год. по повод на така наречения турски въпрос в България многоуважаваният турски лидер и президент на Турция тогава заяви офицялно " В БЪЛГАРИЯ ТУРЦИ НЯМА" !!!!!!!

    Коментиран от #10

  • 9 Умен по цялата глава

    28 3 Отговор
    Що е мАке ,все е Юнак....Между другото,руските комунистически Окупатори пишат македонската азбука 1945 година на българска пишеща машина на кирилица ,а новите букви добавят с писалка с мастило...Документа се пази.Публикуван е..После създават Македонска Академия на Науките и там вече нещата стават Неудържими....
  • 10 Днешни войски

    1 24 Отговор

    До коментар #8 от "Вътрешни войски.":

    За колко часа марш на скок ще стигне аскера в София да си пие шербета на армейския стадион, замислял ли си се?

    Коментиран от #12, #14, #15, #16, #23, #32

  • 11 Ха ха

    26 0 Отговор
    Не бойте се макета! Албанците точат ножовете.
  • 12 Вълчан воевода

    25 3 Отговор

    До коментар #10 от "Днешни войски":

    Може да стигне , но после такава партезанска вайна ще му се спрегне, че свят ще му се завие! Българите още от времето на Херодот сме индивидуалисти, но при бран се обединяваме.
  • 13 Лумпен

    1 6 Отговор
    Бойкот на ЕС !
  • 14 Тюргут Юзал

    26 1 Отговор

    До коментар #10 от "Днешни войски":

    Ей цинго и кандидат турчин не си напрягай мозъчето с глупости, а я по хубаво кажи кажи защо като отидете в "родината" си уж Турция турците ви викат БЪЛГАРИ ???????????????????????????
  • 15 Хи Хи Хи

    8 2 Отговор

    До коментар #10 от "Днешни войски":

    щЕ ТИ СЕ, МА НЕМА НАЧИН. Ти глей кво ша праите, га Пеевски ви седне на главите.. тогава ше ти гледам чудото..И аскера нема да ти помогне..хихихихииии!!!
  • 16 Да ти кажа..

    12 2 Отговор

    До коментар #10 от "Днешни войски":

    Хахахаха..ше пие шербета, а ти ше ревеш и ще се ослушваш нощес некой айдук да не ти потропа на джама..
  • 17 за какви унижения

    7 0 Отговор
    при издаване на документи говори този б @ стун?
  • 18 Биби Кинк

    6 0 Отговор
    Мочковски да стега пампера шо е протекал одсекаде!
  • 19 Перо

    11 1 Отговор
    “Макетата” имат да изпълняват договорната рамка и двустранните договори, без да разсъждават. Мицкоски има две опции: да изпълни промените в Конституцията или да се откаже от ЕС. Това са международни договори и не подлежат на промени! Иначе да си остане, там където е, в СФРЮ! От наша страна само остава да следим само, как върви изпълнението на договореностите с ЕС!
  • 20 Христо Хинков

    0 0 Отговор
    садо мазо гей за пазарна икономика
    светло бъдеще
  • 21 Нищо ново ,стари плочи

    10 0 Отговор
    Е какъв диктат,глупостите на Мицковски,,вече са изтърка.Сръбска прислуга!Българите са си там от векове и трябва да бъдат признати както другите и много по късно придошли албанци някакво сръбско малцинство и тем подобниДа не признае очевиднато, че било " диктат " е тъпо оправдание.
  • 22 Васко

    11 0 Отговор
    Понякога хвърлям един поглед на маке сайтове Този мичковски ли е или там как се казва Ми прави силно впечатление колко елементарно манипулира съгражданите си В стил който даже нашите комунисти вече не използват Повече в стил на политик от някоя бедна африканска държава. Обещава им неща които са невъзможни в бедна държава без ресурси, без изградена инфраструктура, без функционираща и експортно ориентирана икономика без финансова помощ от ЕС .Че и от горе на това без никакво геополитическо значение. При всички тези факти той говори че като вземе власта.Щял да прави такива неща в СМ че човек като го слуша си мисли че или е изгубил връзка с действителноста Или пък че СМ като необвързана с ЕС страна е най малко на нивото на норвегия.
  • 23 Дойде ли

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Днешни войски":

    аскера, комшията Шабан от 3-тия етаж ще хвърли фира.
  • 24 Иван

    4 0 Отговор
    Тоя боклук е по-гнусен и от евреите.
  • 25 Мдаа

    5 0 Отговор
    Хората на Мицкоски не искат ултиматуми и диктат по пътя към ЕС, затова дадоха ултиматум на ЕС да наложи диктат на България за приемането на РСМ в ЕС !
  • 26 Дедо Пене

    1 0 Отговор
    Макетата са тотално недисциплинирани и няма да започнат скоро преговори за членство в ЕС!
    ТОЛКОВА НАДУТИ КАНДИДАТИ ДОСЕГА НЕ Е ИМАЛО В ЕС. Тези са по-велики и от сърбите, които ги измислиха при Тито! С М Е Х!!!

    Коментиран от #27

  • 27 Да да

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "Дедо Пене":

    И такви услови не е имало за никого до сега. Комшиите испаднаа најголеми душмани.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Македонците

    0 0 Отговор
    Можат и на глава да се преврнат но блгарите вечно ке блокираат.
  • 30 Пич е Муцката

    0 0 Отговор
    Всички водни електроцентрали във Вардарска България са негови. Само оттам взема 9 000 евро на месец, още толкова от партията му и парламента, дреме му за обикновенните вардарци, нека гладуват. Не му трябва Европа да му казва за колко да продава тока(струята)!🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 31 Трябва да си завършен идиот

    0 0 Отговор
    След като ти казват какво се очаква да направиш, за да се случат нещата, а ти се запъваш като магаре на мост и се надяваш на небивалици!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: