Last news in Fakti

15 Септември, 2022 08:54 11 506 44

Вижте как плевенски "паяк" потроши лъскаво Ауди (СНИМКИ)

  • паяк-
  • потрошено-
  • ауди-
  • плевен

По аудито има сериозни материални щети. Покривът на колата е изкривен, а панорамното стъкло е потрошено

Вижте как плевенски "паяк" потроши лъскаво Ауди (СНИМКИ) - 1

Пореден инцидент при репатриране в страната. Този път случаят е от град Плевен, пише glasnews.bg.

На снимки, споделени във Facebook, се вижда, че "паяк" e изпуснал лек автомобил.

По аудито има сериозни материални щети. Покривът на колата е изкривен, а панорамното стъкло е потрошено.

За момента няма повече информация за случая. Ситуацията възмущава жителите на града.

"Да си оставиш права и здрава кола и за 30 лева да я потрошат цялата", пише Дичо Д.

"Тя тази кола е тотал щета, трябва да му я платят цялата", твърди Галин Т.

"Да се плати по цени на магазин към днешна дата", предлага Светлин И.

"Вярно, че е спрял неправилно, но… чак такова наказание!?", заключава Йоана К.

Подобен инцидент се случва не за първи път. Преди месеци "паяк" потроши автомобил за 100 000 евро в центъра на Пловдив, докато опитва да го вдигне заради неправилно паркиране.

Вижте как плевенски "паяк" потроши лъскаво Ауди (СНИМКИ)
Вижте как плевенски "паяк" потроши лъскаво Ауди (СНИМКИ)
Вижте как плевенски "паяк" потроши лъскаво Ауди (СНИМКИ)

Снимки: Богдана Михайлова, Фейсбук


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТИЯ СА ЗА БОЙ

    80 7 Отговор
    А ПОСЛЕ ЗА СЪД.
  • 2 Петър

    83 5 Отговор
    Тия паяци са на ръба на закона.
  • 3 Това нищо не е

    48 10 Отговор
    чакайте след изборите като изкарат военните по улиците като в Германия.
  • 4 квя

    64 52 Отговор
    Ако не беше спрял неправилно, нямаше да се стигне до тук.
  • 5 шогун

    43 2 Отговор
    Това не е паяк , а кран .
  • 6 дърт шофьор

    90 5 Отговор
    Ако е спрял неправилно, се полага да бъде глобен - лепенка или фиш. Дори скобата е произвол. Отнемането на колата следва да става само ако спирането е предпоставка за ПТП. Да ти я вдигнат като гаранция че ще си платиш си е чиста кражба. Има много начини да те накарат да си платиш глобите. При съвременните технологии е много лесно да ти вкарат номера и който полицай го сканира може да ти свали номерата.

    Коментиран от #9, #30

  • 7 Варна

    26 11 Отговор
    Евала на т.нар."паяк" - като гледам с какви тънки колани към скобите са се опитали да вдигнат колата, нищо чудно да се е получил крайният резултат. Собственика сигорно е бил бесен. Но все пак колата може да се поправи, и най-вероятно ще се продаде веднага.
  • 8 Джоко

    38 5 Отговор
    Ганьовска работа! Сега общака в банката, кредит и "цаален, бите" за некадърността!

    Коментиран от #21

  • 9 квя

    24 3 Отговор

    До коментар #6 от "дърт шофьор":

    Че си прав, прав си. Но в България се затри тази практика и сега това е начина за неправилно паркиралите.
  • 10 ха ааа

    42 3 Отговор
    Що.в Гъция не видях такива лешояди.
  • 11 защо

    35 18 Отговор
    Ако ви е спрял пред гаража друга песен ще пеете, ама ...

    Коментиран от #18

  • 12 хаберих

    31 5 Отговор
    Който го е счупил,трябва да плати ремонта на "Ауди"-то. И да не е лъскаво,като лъснати обувки,ремонтът трябва да бъде заплатен от виновника за инцидента.
  • 13 кУмУнист

    46 1 Отговор
    Така е когато служителите ти са некадърници и ламтееш за пари, тоя паяк е бракуван преди 20 години някъде в Европа и тук тарикатите го купили за 700 лв и от него искат милиони да изкарат.
  • 14 Шаран БГ

    23 3 Отговор
    По презумпция повдигащото съоръжеиние / в случая "паяк" или кран/ е невинно ! "Бързаците", които искат да изкарат по-вечко пари за себе си и за бюджета , подлежат на санкции - както те , така и организацията към която принадлежат !
    Независимо от провинението на водача, въпросното возило също няма вина. За това има застраховка и адвокати, че и съдии !!
    Вярно е, че "съдиите са далече, далече - чак в Берлин"! И у нас се намират....да дават условни присъди на убийци !?
  • 15 Един

    34 2 Отговор
    Някой ще злорадства за наглеца с аудито,който си е получил заслуженото и донякъде ще са прави,но мен ме тревожи нещо друго.Кой е дал разрешение и лиценз на този иди0т с крана,защото това е кран,пригоден и побългърен да товари леки коли.Ползва две гърбици с неизвестна здравина на които са закачени колани,които ползват тировете за укрепване на товарите вътре.Най скъпите колани издържат на опън на не повече от 300 кг.Как ще вдигнеш Ауди,което тежи 2 тона.Ами естествено ще се скъсат.Та тези колани не стават дори и за теглене а камо ли за вдигане на тежести.Тази държава се управлява от некомпетентни идиоти,които са вередни за хората и обществото.Технически неграмотни дилетанти.На всек оргинален колан при връзката със скобата са изписани допустимите килограми и в никакъв случай,такива пригодени колани не стават за повдигане на тежести.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 АБВ

    13 13 Отговор

    До коментар #11 от "защо":

    Пожелавам ти искрено и твоята кола да вдигнат по този начин.да видиме ти каква песен ще запееш😡
  • 19 Едно към едно

    14 5 Отговор
    За един спестен лев! Ей това не го разбирам! И не му съчувствам!
  • 20 Живеещ в чужбина

    33 1 Отговор
    Да изключим за момента измисления паяк,който в една западна държава,никога не би получил лиценз,да се ползва като паяк.Само като му видя коланите ми е ясно какво ще се случи и то се е случило.Проблема е друг,че тази бандитска практика в Европа не съществува.Паяците се използват само за товарене на катострофирали автомобили или на такива,които наистина пречат за някакво събитие.Живея в Австрия и като ходя на работа,единия ден е с моята кола а другия ден е с тази на мой колега а когато ходиме с неговата, паркирам на паркинг пред кметството на населеното място(нормален и разрешен).Един ден,в тъмното не съм видял табела.че на днешния ден ще има ден на жандармерията,и ще бъде посетен от поканени специално за празника персони с храна и напитки,като ще се показва съвременото оборудване на жандармерията.Обажда ми се един от жандармерията и ми казва че сигурно не съм видял табелата,но ще ми преместят колата с паяк и ме пита къде да я сложат.Казах му до най близкото възможно място и да ми се обадят след това.Така и стана.Иначе,за неправилно паркиране си получаваш глобата на чистачката и ако не я платиш до две седмици става двойна,ако пак не я платиш,те викат на съд и ще я платиш петорна.

    Коментиран от #23, #33

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Бизнес гроб

    9 2 Отговор
    дигане на коли за пари в цялата страна
  • 23 Отряд1

    13 4 Отговор

    До коментар #20 от "Живеещ в чужбина":

    "Коланите" са това което слагате на гащите си да не паднат. Това, което "паяка" ползва са сапани и имат товароподемност в зависимост от вида над 10т. Работил съм с подобни, които бяха 20 т. ... т.е 20 т на колело, или 4 сапана 80 т. кажи речи могат да вдигнат и танк. Друг е въпроса в какво състояние е хидравликата на паяка...

    Всичко останало е правилно написано. Аз живея в Германия и тук ако ти преместят колата без твое разрешение може да съдиш държавата или общината, освен в определени случай. Давам пример: ако колата ти пречи на движението и в частност, ако сте паркирал така, че автомобил със специално право на движение не може да премине (линейка, пожарна и др) то глобата ще възлиза на около 10,000 евро по думи на местни приятели. Всичко друго се заплаща чрез акт и снимка на возилото, точно както казвате. Но тук има така написани закони, които са в интерес на гражданите. Случва се да паркираш неправилно при спешни ситуации (да вземеш болен близък, или нещо подобно) но да си пиеш кафето или да цъкаш някоя женичка, докато не спазваш правилата се "наказва с глоба" ...

    Тук отварям една скоба. Някой богаташи не приемат, че това е глоба, така както небогаташите го правят. За тях това е такса удобство. Ще ви дам пример:
    Вие имате делова среща от която със сигурност ще спечелите 100,000 евро в рамките на 2 месеца. Такса удобство е да платите "глобата" за неправилно паркиране така, че да Ви е удобно. Тя, дори да е 1000 евро е нищожна сума спрямо печ

    Коментиран от #29

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Отряд1

    10 4 Отговор
    Подобна ситуация без щети е "паяка" в курорта "златни пясъци" край Варна. Целият курорт е вид частен имот и навсякъде е забранено да се оставя превозно средство, освен, както ще се досетите, на предвидените места в хотелите или платените паркинги. Нали това е идеята на капитализма в крайна сметка - да се печели.
    Та, в една нощ, отивам на ангажимент за 2 часа, и оставям колата си на място, което си мисля, че не е обозначено като място, където не трябва да се паркира. Оказа се, че знакът е зад едни храсти и не се вижда. След като се обадих на полицията и отидохме с полицейският автомобил, служителят на реда ми обясни, цитирам " трябвало е да се наведете ето така, и от тази позиция знакът почти се вижда" ... ние не можем да направим нищо, това е частен имот ( целият комплекс) и трябва да предявите частна жалба...

    През този сезон, няколко пъти гумите на "паяка" бяха пукани и един път беше опожарен ...
    Нямам нищо общо с тези деяния, но явно друг не е пожелал да предявава частни искове, а е действал по "крумовски" или т.е. по модерно "ганьовски" ...
  • 26 Ти от Австрия

    4 1 Отговор
    Нещо да кажеш за за зони за Инвалиди за вход за гаражи за ладе зони и много подобни пак ти дигат колата

    Коментиран от #31

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Валентин

    8 1 Отговор
    Да заплатят на човека колата и да им бъде забранена дейноста на тези алчни вандали
  • 29 Живеещ в ужбина

    12 0 Отговор

    До коментар #23 от "Отряд1":

    Вгледай се внимателно в снимката и ще разбереш,че това са обикновенни колани за укрепване,а не мека връзка,която издържа тонове, в зависимост от поръчката за нея.Имам книжки за всички баумашини и единствената която нямам е за хеликоптер и самолет.Ако коланите не бяха менте,никога нямаше да се скъсат от 500 кг. Ауди А6 или А8 е около 2 или над 2 тона..Този кран е за 7,5 тонен камион а не за 3,5 тонно камионче.Такова нещо можеш да видиш само в България.Кранът е марка Fassi F 105 и се монтира на камион от 7.5 тона нагоре а не на тази баничарница от снимката.Това, ТЮФ в Германия или Австрия никога няма да го допусне до експлоатация.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Живеещ в чужбина

    5 1 Отговор

    До коментар #26 от "Ти от Австрия":

    Е,то се подразбира,няма да ги пиша всичките.Написал съм,когато колата пречи и това е достатъчно а ако търсиш под вола теле,си го търси сам.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 ГОСТ

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "Живеещ в чужбина":

    Кой ти каза,че не съществува...на мен в Германия веднъж ми вдигнаха колата с паяк,но беше невредима.
  • 34 Българин

    1 7 Отговор
    Е, и? Какъв е проблемът? Случва се, трудова злополука. Човекът има ГО, предполагам и ще си я ремонтира, а пък следващият път ще се замисли къде точно се паркира.
  • 35 Въпрос на техническа грамотност

    11 1 Отговор

    До коментар #32 от "Селянин с кололо":

    Ти направо се изложи.Не знам каквоимаш против АУДИ,но това е най добрата за мене марка и е авангард на всички технологии.Имах 8 години Q7 S Line с 6 цилиндров веобразен мотор .Продадох го на 118 000км и единственото което съм сменил е 3 пъти масло и на 100 000 км дискове и накладки.Системата куатро е единствена по рода си.Катериш баир нагоре 14% и задната ти ос се натоварва със 70%тяга а предната с 30%.Пускаш баир 14%,предната се натоварва с70% а задната с 30%.Взимаш остър завой с 200 и вместо инерцията да те изхвърля,въздушните възглавници се надуват от към страната,която те води центробежната сила,и спадат от другата и все едно не взимаш завой или да караш с 200.В момента има мерцедес и от него съм доволен,но не мога да не се възхищавам на Ауди.Единствената кола която не харесвам е БМВ.Не случайно на запад я карат само малки келешчета,на които им казват Ангебер(фукльовци без причина)но не ангажирам никой с мнението си защото вкусове всякакви а разбирачите в България са 99% от населението.
  • 36 Дали е било необходимо

    9 0 Отговор
    да се премести с паяк, в повечето случаи служителите на паяка злоупотребяват и "вдигат" всичко за да им се плати повече. Нека собственика прецени дали са имали основание да го преместят.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 дрт прч

    9 0 Отговор
    ЗАКОННИ РЕКЕТЬОРИ. ДА ВИ ИЗГОРИ ПАЯКА И НА КМЕТА ЛИЧНИЯ АВТОМОБИЛ
  • 39 Данчо релето

    2 0 Отговор
    И Аз ще си купя паяк.
  • 40 Боби

    5 0 Отговор
    Узаконени рекетьори.
    Бих ги съдил до дупка и да ми платят колата по пазарна оценка плюс 20% отгоре неустойка за провалените планове и време в търсене на нова кола. Тази кола не бих я ремонтирал. Панорамен люк, напасване механизми, предно стъкло, странични колони. Никога прозорците и люка няма да се затварят нормално. Вероятно щети по окачването и изпускателната система.
  • 41 общинар

    1 0 Отговор
    Фирмата, оперираща с паяка, има застраховка "професионална отговорност" за дейността си, която покрива щетите при такива произшествия.
  • 42 Моя милост

    2 0 Отговор
    Ами то келешите със скъпите коли си позволяват да спират къде им хареса. Нима този не е знаел че е в нарушение ? Явно колата не толкова ценна за него. Преди да направиш нещо помисли ,!
  • 43 тото

    1 1 Отговор
    Ама правилата са правила, закона е закон. НЯМА за малко няма това онова. Неправилно паркирал- каквото и да се случи ти си си виновен. ВИНАГИ търсете източника на проблема, а не да плюете по резултата само.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове