Last news in Fakti

3 Август, 2023 12:35 4 447 22

Съдийската колегия на ВСС даде 7-дневен срок на съдия, уличен в получаване на подкуп, за да даде обяснения

  • съдийска колегия-
  • всс

Мирослав Митев беше задържан на 27 юни и обвинен, че е поискал и получил подкуп от 5000 лв. от подсъдим, за да намали присъдата му

Съдийската колегия на ВСС даде 7-дневен срок на съдия, уличен в получаване на подкуп, за да даде обяснения - 1

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) даде 7 дни на съдията от окръжния съд в Търговище Мирослав Митев, в които да се подготви за изслушване или да даде писмено становище, преди да вземе решението за временното му отстраняване от длъжност. То е по искане на и.ф. главния прокурор Борислав Сарафов, който настоява Митев да не е съдия докато трае наказателното производство срещу него, съобщи "Лекс".

Искането на Сарафов ще бъде изпратено на Митев и 7 дни, след като съдията го получи, Съдийската колегия ще се събере, за да се произнесе по него.

Максималният срок за отстраняването на магистрата по време на досъдебното производство е година и шест месеца и след това той може да поиска да бъде възстановен на работа.

Митев беше задържан на 27 юни и обвинен, че е поискал и получил подкуп от 5000 лв. от подсъдим, за да намали присъдата му. Парите са били белязани и прокуратурата съобщи, че има следи по ръцете на съдията.

Според разследващите Митев е потърсил Али Мустафов, който бил подсъдим за хулиганство. На първа инстанция Мустафов бил осъден на малко над една година лишаване от свобода. След жалба делото отишло в Окръжен съд-Търговище и било разпределено на състав, в който участвал и Мирослав Митев. Срещу сумата магистратът обещавал на Мустафов да му намали наказанието на четири месеца затвор, защото престъплението било извършено по време на изпитателния срок на условна присъда за друго деяние. Делото било насрочено в ОС-Търговище на 28 юни.

Именно Мустафов е подал сигнал срещу Митев. Той сезирал ГДБОП, а тя антикорупционната комисия, която на свой ред се обърнала към Софийската градска прокуратура. Неин екип веднага заминал за Търговище. При претърсване на автомобила на съдията, между двете предни седалки е открита сумата от 5000 лв.

Митев е от над 20 години в Окръжния съд в Търговище. Занимава се с наказателни дела. Близо 10 години е бил в районния съд в Попово.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    7 2 Отговор
    I . НЯМА КАК ДА ИМА СПРАВЕДЛИВ ПРОЦЕС ОТ НЕЗАВИСИМ , БЕЗПРИСТРАСТЕН И НЕКОРУМПИРАН СЪД, СЪСТОЯЩ СЕ АНОНИМНИ СЪДИЙКИ , ЗАТОВА ПУБЛИЧНО ТРЯБВА ДА Е ИЗВЕСТНО И МАЙЧИНОТО МЛЯКО НА СЪДИЙКИТЕ

    В противен случай е невъзможно защитаването от страна на страните по делата и реализиране на правото им на справедлив процес от независим , безпристрастен и НЕКОРУМПИРАН съд , което ни е дадено с ЕКЗПЧОС .

    Според ГПК и НПК, то не може да участва в състава на съда съдийка :


    1.която е съпруга или роднина по права линия без ограничение, по съребрена линия до четвърта степен или по сватовство до трета степен на прокурора, на някоя от страните по делата или на техните законни представители , пълномощници и процесуални представители (адвокати),


    2.която живее във фактическо съпружеско съжителство (има интимна връзка) със страна по делото или с неин представител ;

    3. която поради други обстоятелства може да се счита предубедена или заинтересована пряко или косвено от изхода на делото .

    4. относно която съществуват други обстоятелства, които пораждат основателно съмнение в нейното безпристрастие.

    Коментиран от #9

  • 2 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    4 2 Отговор
    II. ЗА ВСЯКА ЕДНА СЪДИЙКА ТРЯБВА ДА СА ПУБЛИЧНО ИЗВЕСТНИ

    1 . адреса й , за да знаем кои са съседите й, щото те може да са наши противници или законни представители на банки, и други крими-фирми, с които се съдим ,:

    2 . и нейните приятел/-ки, любовници, лицата, с които живее / живяла във фактическо съпружеско съжителство (нейните интимни връзки), дядовци, баби, майки, бащи, сестри, братя, деца и внуци, първи, втори и трети братовчедки, свекърви, тъщи, шуренайки, баджаначки, етърви и девер, вуйчовци, чичовци, стринки, лели, калековци, племенници,

    3. гинеколожки, сексоложки, стоматоложки, лекарки, фризьорки, състуденти, съученици, даскали, преподавателите й във университета,

    4.в кои банки има депозити /кредити, с кои застрахователи има застраховки, от кои акционерни дружества – банки, НЕК-ове, ВЕИ-та и други такива криминални организации притежава акции, дялове, облигации и всички , с които има каквито и да е било договорни отношения като същата тази информация трябва да е публична и по отношение на предно изброените нейни роднини и интимни приятели, за да не ни цакат по делата тези криминални организации не направо чрез нея, а индиректно, по фланга чрез тях – всичко това по тази т.4 са все такива обстоятелства, които пораждат основателни съмнения в нейното безпристрастие.

    Без това инфо за съдийките няма как защитим правото ни на справедлив процес срещу самите тях, като във всички тези случаи поискаме отвода им .
  • 3 Мдаа

    8 1 Отговор
    Този ВСС е незаконен с изтекъл мандат!

    Коментиран от #18

  • 4 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    4 1 Отговор
    ИНФОТО ДО МАЙЧИНОТО МЛЯКО НА СЪДИЙКИТЕ ТРЯБВА ДА Е ПУБЛИЧНО И ДА СЕ ОБНОВЯВА, КАТО ПРИ ПРИ ВСЯКО ХВАЩАНЕ НА НОВ ИНТИМЕН ПРИЯТЕЛ И Т.Н..

    За да можем по това инфо да ги отвеждаме по делата, ТАКА ДА ЗАЩИТАВАМЕ ПРАВОТО СИ НА СПРАВЕДЛИВ ПРОЦЕС СРЕЩУ САМИТЕ ТЯХ, без да разчитаме, че те ще ни го защитават . ЗАЩИТИ СЕ САМ, ЗА ДА ТЕ ЗАЩИТИ И БОГ !

    Иначе, след дъжд качулка, като те прецака по едно дело корумпиран съдия.

    По много противо-банкови дела се оказваше, че или съдийките имат депозити или заеми от същите тези банки, или техни близки роднини имат изгодни депозити, с лихви по-високи от тези по кредитите им. И СЕ ПРАВЕХА НА УДАРЕНИ С МОКЪР ПАРЦАЛ, ДОКАТО ИЗРИЧНО НЕ ИМ ПОИСКАМ ОТВОДИТЕ и следваха каскади от само-отводи, а банкерите чакаха с години да тръгне тяхно дело срещу жертвите им .

    ЗАТОВА ТАКА СЕ ПРАВИ ПО ВСЯКО ДЕЛО - ИСКА СЕ ОТ СЪДИЯТА ДА ПРЕДСТАВИ НА СТРАНИТЕ ДЕКЛАРАЦИЯ С ЦЯЛАТА ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ , иначе няма как да преценим дали ще е безпристрастен по делото. И следват каскади от само-отводи .

    Така, ако правят всички страни по делата, тия много бързо ще припищят масово и за да не загубят добре платените си местенца, самите те ще поискат да преминем към ПРЯКО народовластие в съдебната част от народната власт – към съд само от 12-броя съдебни заседатели, случайно избирани за по всяко едно дело измежду всички неосъждани граждани от района на съда .

    НА КОЯТО НЕ Й ИЗНАСЯ, ДА НАПУСКА ! Съдийството не е повинност, нито им е бащиния .
  • 5 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    3 1 Отговор
    А Анти-Българският соросоиден Съюз на съдийките в България нагло, цинично и дръзко скочи срещу целия народ, че била застрашена гьонсуратовата старо-загорска съдийка, защото били станали публично известни някакви нейни снимки с оръжие и тежка пиячка в ръка, а то трябва не нещо, а абсолютно всичко до майчиното мляко на всяка съдийка да е публично известно .

    Законът за защита на личните данни изобщо не означава - закон за укриване на личните данни , а ТЕ СА ЗАЩИТЕНИ С НЕГО КАТО АВТОРСКОТО ПРАВО, НАПРИМЕР, НЕ Е ТАЙНА КОЙ Е АВТОРА, НО НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА ГО ИЗПОЛЗВА ОТ ИМЕТО НА АВТОРА .

    Съдийките като власт-ползващи лица знаят всичко за нас, въпреки тоя закон, а пък ние не знаем нищо за тях .

    В Швеция, например, нищо от това не е тайна . Потърсете в шведски сайт адрес и веднага се показва не само адресът , но и инфо за това кои живеят на този адрес . Съдийките им ходят с колелета на работа, или пеша, редят се на опашки като всички и НА НИКОЙ НЕ МУ ИДВА НА АКЪЛА ДА РЪГНЕ НЯКОЯ С НОЖА, ЗАЩОТО ТЕ НЕ СА КОРУМПИРАНИ, не правят далавери и измами, така, че няма причини за нападения срещу тях . И не са корумпирани, защото не съдят те , а съдебни заседатели, така, че хептен няма за какво да се плашат от нападения шведските съдийки .

    А всичко това, относно нашите съдийки е дълбоко укривана тайна . ВСС, който се състои от същите напълно анонимни съдийки като тях, назначава също такива напълно анонимни за народа съдийки, да ни съдят.
  • 6 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    2 1 Отговор
    НЯМА КАК ДА ИМА СПРАВЕДЛИВ СЪДЕБЕН ПРОЦЕС ОТ НЕЗАВИСИМ , БЕЗПРИСТРАСТЕН И НЕКОРУМПИРАН СЪД, СЪСТОЯЩ СЕ ОТ АНОНИМНИ СЪДИЙКИ .

    Те, без това да им трябва, знаят всичко за нас, а ние страните по делата, на които ни трябва , да знаем всичко за тях- съдийките, не знаем нищо за тях .

    И ОТКЪДЕ-НАКЪДЕ ТРЯБВА ДА СА АНОНИМНИ ? Щяли да се плашат от бандити, ако им знаели адресите . Ама нали същите тези власт-ползващи и само-синдикални бандити, които ни крадят и избиват знаят и нашите адреси, ама нашата полиция ни пази, така , че нашата полиция , както пази нас, така пази и тях .

    Как в по-малките градове се знаят адресите на всички кметове и общински съветници , пък никой от тях още не е утрепан . И това е много полезно за лесната връзка с народа и за бързината на управлението.

    ПРИ НАС, КАТО ПРОПУСНЕ НЯКОЙ ПЪТ БОКЛУЧИЙСКАТА КОЛА ДА ВЗЕМЕ БОКЛУКА, ТО В ЗНАК НА ПРОТЕСТ ХВЪРЛЯМЕ ВЕДНАГА ДВЕ-ТРИ БОКЛУЧИЙСКИ КОФИ В ДВОРА НА КМЕТА И НА ДРУГИЯ ДЕН ГРАДЪТ БЛЕСТИ ОТ ЧИСТОТА .

    Така, че публичността на абсолютно всички данни и обстоятелства, относно използващите нашата власт съдийки и други власт-ползващи личности е ЧУДЕСНА за управлението в името и в полза на народа .
  • 7 привилегии

    9 2 Отговор
    Ако беше обикновен обвиняем, никой нямаше да му даде 7 дена да се подготви за обяснения, нямаше да му позволят да се защити даже. Щяха да му кажат- подписвай признания и не се разправяй, ще стане по лошо!
  • 8 Хасковски каунь

    9 1 Отговор
    А с БОКО кога ще се занимава?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 7 дни

    13 0 Отговор
    За да даде обяснения, и да разпредели парите по равно !
  • 12 Хоризонт

    10 1 Отговор
    Не се дава срок за обяснение а съд и присъда!!! В затвора.
  • 13 12...34

    9 0 Отговор
    Тия подкупи са навсякъде,затвор от 50 г.който вземе подкуп и конфискация на имот повече от нормално получаващи заплата.
  • 14 нонка

    10 0 Отговор
    Като гледам един от ЛИСУГЕРИТЕ НА ТАЗИ СНИМКА СИ ПРЕДСТАВЯМ САМО ЧЕСТНИ И БЕЗПРИСТРАСТНИ СЪДЕБНИ РЕШЕНИЯ НА ВСИЧКИ НИВА ОТ ГОРЕ ТА ДО ДОЛУ
  • 15 Решава Логиката

    7 0 Отговор
    Цели армии полицаи (65 000 броя глави), прокурори (1750 броя глави ) и съдийки (2250 броя глави) , богато и щедро издържани от нас и полза от тях никаква , даже отрицателна ? Ако огромните средства за издръжката им ги отненем с тях можем да си направим народо-пазителни армии , с много по-малко пари .

    У нас полицаите са 65 000, в Швеция, с население един път и половина повече от нас - са само 18 000, в Ню Йорк - с население 18 милиона, полицаите са 35 000 .

    Значи какъв е изводът ? - колкото повече са станали полицаите, съдиите и прокурорите, толкова повече престъпления стават, което означава, че те са самите престъпници, които увеличават престъпността, закриляйки и останалите престъпници .

    Математиката не може да бъде излъгана . В САЩ на един брой полицай , на един брой прокурор има 4-пъти повече затворници отколкото у нас .

    Какво означава това ?

    1. Или, че ние сме 4-ри пъти по-малко престъпни,

    2. Или нашите бандити са четири пъти по-умни от американските ,

    4. или че нашите полицаи, прокурори и съдии са четири пъти по-малко способни от американските и четири пъти по-корумпирани ,

    4. или , че самите наши полицаи , прокурори и съдии са тези липсващи в затворите затворници ?

    Това е логиката , друга няма. И във всички случаи изводът е , че трябва да намалим четирикратно броят на полицаи, прокурори и съдии .
  • 16 Сталин

    10 0 Отговор
    Алоо кви обяснения трябва да дава това корумпе , направо искайте оставка ,или и вие сте същите криминали , половината проблеми в България идват от правосъдната система, окупирана от криминална клика ,най вече от племето с малките шапки ,в затворите само сигани и бедняци които не могат да си платят ,а крупни криминали са в политиката и бизнеса
  • 17 Вън на рашибоZука от България !

    7 3 Отговор
    Долна pycoфилска nanлач !!!
    Случайност⁉ Адвокат Станимир Методиев Ченалов е бил един от двамата защитници на първа инстанция на обвинения в садизъм и обезобразил момиче. Той го е представлявал при повдигането на обвинението.
    ❗Старозагорският наказателен адвокат е брат на скандалната бивша съдийка Румяна Ченалова, пуснала преди години убиеца от “Соло” Илиян Тодоров, който избяга и се укриваше години! Тя също се оправдаваше тогава с експертизи и чужди грешки, но ВКС отмени решението ѝ и осъди убиеца. Ченалова нашумя и със случая Белведере - ГнилиЯбълки в съдебната система, попадна и в записите Яневагейт. Ченалова беше и кандидат за депутат от Възраждане.
    ‼ Съпругата на адвокат Станимир Ченалов е също съдия - Яница Събчева Събева-Ченалова, командирована от Сливен първо в АдмС Стара Загора, а от 01.07.2023 г. в Апелативен съд Бургас - Наказателно отделение. Точно на нея се пада върнатата за преразглеждане на апелативно ниво 4-годишна ефективна присъда на Веселин Марешки. Делото ще се гледа наново в Бургас защото всички 24 апелативни съдии във Варна са си направили отвод.
  • 18 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Мдаа":

    СЪДИЙСКАТА ВЛАСТ Е НЕЛИГИТИМНА И ТЕРОРИСТИЧНА .

    Българският народ не участва в изборите за съдии. Народ и да няма, съдии ще има . Ако няма народ, то и депутати , министри, кметове , общински съветници и президенти не може да има, защото няма кой да ги избира, но съдии ще има, защото те сами себе си се назначават за съдии.

    Този терор върху народа и тази измама бе направена така . Съдиите се назначават за съдии от съдийската колегия на ВСС . Тя се състои от 12 човека, двама от които са главатарите на двете върховни съдилища и още пет се избират от самите съдии . Така общо съдиите избрани от съдии за членове на тази колегия са общо 7- т.е. повече от половината . Така те и без другите пет члена, които се избират от Народното събрание, което пък се избира само от 25% от народа, си назначават новите съдии, коите са техни щерки и внуци .

    Така това е власт СЪЩЕСТВУВАЩА НЕЗАВИСИМО ОТ НАРОДА , народ и да няма , съдии и съдилища, както виждате, продължава да има, защо те си се размножават без участието на народа в тяхното развъждане . Освен, че съществува независимо от народа, тя не е власт в името на народа, защото народ и да няма - съдии има, а власт НАД НАРОДА.
    Е, та точно това е съвременното определение на терора - ВЛАСТ СЪЩЕСТВУВАЩА НЕЗАВИСИМО ОТ НАРОДА И НАД НАРОДА .
  • 19 Ялова волЯ

    9 0 Отговор
    А защо никой не изисква от Бойко Борисов да даде отгвори на многото въпроси и обвинения , които тегнат над него ? Той да не е някаква свещена личност , недосегаема и над морала ?
  • 20 Павел пенев

    8 0 Отговор
    А съдиите и прокурорите от ВСС кога ще дават обяснения за своите имоти и пари придобити чрез корупция?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ВССС

    9 0 Отговор
    Даваме му време да се подготви адекватно с лъжите, за да не ни вкара и нас в кюпа, не че не сме за там
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове