Last news in Fakti

11 Септември, 2023 17:53 2 714 28

В Плевен: Основна партийна организация на БСП напуска партията

  • бсп-
  • партийна организация

Ситуацията в БСП е нетърпима, съсипана е младежката организация и поредното манипулиране при подреждането на листата с общински съветници доведе до това наше решение, казаха от организацията

В Плевен: Основна партийна организация на БСП напуска партията - 1

Основна партийна организация "Банкер" напуска БСП в Плевен. Това обяви на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Плевен Бойко Тодоров, общински съветник от "БСП за България" и партиен секретар на организацията. Заедно с него в пресконференцията участваха Ивайло Матеев, Петър Витев, Илияна Пацева и Дарина Христова.

Като един от мотивите за напускането Тодоров посочи несъгласието им с подреждането на листите с кандидати за народни представители на изминалите пет парламентарни вота. По думите му процесът е бил проформа и манипулиран, липсвал е диалог и не се е зачитало мнението на членовете на партията в Плевен. Тодоров добави, че сред причините за напускането на БСП е и фактът, че вече няма младежка организация, която да привлича нови членове. Той каза още, че настоящото ръководство в Плевен е в невъзможност да изгради свой отбор на градско ниво, което се е доказало и на вчерашната конференция за определяне на кандидатите за местния вот, където общинският председател Свилен Атанасов на партията не е получил номинации за кандидат за кмет и за водач на листата с общински съветници.

Тодоров прогнозира, че освен "Банкер", която наброява около 30 членове, БСП в Плевен ще напуснат поне още три организации.

"Ситуацията в БСП е нетърпима, съсипана е младежката организация и поредното манипулиране при подреждането на листата с общински съветници доведе до това наше решение", категоричен е Тодоров. Той смята, че промяната в БСП трябва да започне от смяна в националното ръководство на партията.

"Ние сме ляво ориентирани хора, имаме силата единствено само за леви идеи. Аз лично искам и желая да покажа, че съм ляв човек и мога да направя нещо за Плевен", подчерта Тодоров. Той не пожела да конкретизира, но потвърди, че се водят преговори за участие в местните избори с друга лява партия.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    20 2 Отговор
    Партия "Банкер".. А стига бре..

    Коментиран от #6

  • 2 мхааа

    25 0 Отговор
    Затова пък партийна организация "Шумкар" остава.
  • 3 Феноменален успех!

    27 0 Отговор
    Феноменален успех за другарката Нинова.
  • 4 Вале-каро

    21 0 Отговор
    Много интересно. Защо тази ОПО /основно партийна организация/ се казва "Банкер" а не примерно "Стругар" Дали членовете и не са от банковите среди ?
  • 5 истина е

    19 0 Отговор
    Всеки иска да гризка от държавната софра , и като не е в листите ,започва да вие като гладно куче !!
  • 6 уйко-калеко

    18 5 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    ПАРТИЯТА Е БСП ,А ПАРТИЙНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ БАНКЕР..Остава някъде ГЕРБ да имат партийна организация ,,МАЛКОТО ЧЕКМЕДЖЕ,,защото голямото трябва да е при БОКО.
  • 7 Пенсионер

    11 1 Отговор
    Къшмеррр, къшмеррр ! Защо БСП изобщо ще участва местните избори.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Бсп Плевен

    9 0 Отговор
    Но пък искаме отново да докопаме ВИК Плевен
  • 10 брях

    21 0 Отговор
    Това "Банкер" звучи много пролетариатско работнически.
  • 11 Браво на Корнела

    18 0 Отговор
    Паметник ще й вдигнем! Филип Димитров не успя, ама тя доутепа БСП!

    Урааа, дрОгариииии...
  • 12 Агитпроп

    8 1 Отговор
    Напред другари смело, да браним нашето велило дело.
  • 13 Ха ха ха

    12 0 Отговор
    Не знаех, че в БСП има и младежка организация..... винаги съм смятал, че най младият член на тази партия се е родил преди 60 - 70 години.......

    Коментиран от #14

  • 14 БСП на Бунището

    13 1 Отговор

    До коментар #13 от "Ха ха ха":

    Ами децата и внуците им?? Р.Овчаров няколко пъти се опита да пробута дъщеря си за Депутат ..;Незнам дали успя....Това е Феодална Организирана Престъпна Група...
  • 15 Партийна организация

    8 1 Отговор
    не може да напуска партия! Напускат я членовете на организацията!Но...партийна организация "Банкер",нещо ми се вижда съмнителна работа!

    Коментиран от #18

  • 16 Умен по цялата глава

    7 2 Отговор
    Кмет на Плевен не беше Председателя на партия АБВ и братска партия на Путиновата Нова Русия Румен Петков - шадравана???Като Съучастник на Военните престъпления на Брат си - половин милион убити руснаци и украинци....АБВ - (Алтернатива за Българско Възраждане) на руската Окупация на България...накратко - Възраждане на Руската Окупация на България....Румен Петков - бивш член на БСП...

    Коментиран от #19

  • 17 БОСКАТАВЕЧЕ НЕ ПУСКА МЛЕКО

    7 0 Отговор
    В лицето ДЖЕНДЪР БУЧ, ту мъж, ту жена Корнелия Нинова е нещо нормално хората от обкръжението й да я напускат. Секнаха КИНТИТЕ от Божков-ДуПайски, а Корни ходи облечена като графиня в тоалети за 45000 евро, обувки от крокодилска кожарчантичка за 23 000 евро от кожата на подкоремието на малаче лъвче и така нататък. писна ни от такива лицемери, борци за справедливостт. Времето ви изтече. БОСКАТА ВЕЧЕ НЕ ПУСКА МЛЕКО.
  • 18 ДА ПУКНАТ ДАНО

    9 1 Отговор

    До коментар #15 от "Партийна организация":

    На БСП членовете в ръководството всички са офшорни БАНКЕРИ. Парите им са в офшорка МОСКВА.
  • 19 ВЪПРОС

    4 2 Отговор

    До коментар #16 от "Умен по цялата глава":

    И ДОЛНАТА ТИ ГЛАВА Е УМНА? ВЛИЗА ЛИ ОТЗАДНИЯ ВХОД?

    Коментиран от #23

  • 20 комунист ☆

    6 0 Отговор
    Позор ! Защо няма организация Митко Палаузов,а Банкер ?!

    Коментиран от #22

  • 21 Хасковски каунь

    3 0 Отговор
    Давай Курнело ! Ти можеш още .
  • 22 Счетоводител

    4 1 Отговор

    До коментар #20 от "комунист ☆":

    Защо ли, защото сегашните комунисти нямат нищо общо с комунистите имащи идеали. Не харесвам тази идеология, но се старая да я приема и разбера. Въпроса е, че 80% от съвременните комунисти са капитало-комунисти. Идеалите са останали в 1950 и са си отишли с напускането на този свят на хората родени в началото на 20 век

    Коментиран от #24

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Ветеран от Протеста

    1 2 Отговор

    До коментар #22 от "Счетоводител":

    Комунистическата Идеология е само за Необразовани Работници и Селяни и за това е Власт на Работниците у Селяните...
    За по- образованите Счетоводители като тебе е ,че Собствеността се отнема от Целия Народ и става Държавна собственост,управлявана от Висшия Феодал - Генералния Секретар на Комунистическата партия и по- малки Феодалчета в Градските и Районните комитети на Партията...Директори на заводите са Доказани безимотни и членове на Партията...Комунизма е най - висша форма на Феодализъм - Държавно - Партиен Феодализъм...Забрана за съществуването на други Партии( феодали)...Забрана за придобиване на Собственост от Народа...Комунистически концентрационен Лагер - забрана за излизане от Границите на Лагера - стрелят на месо граничарите...Не ти трябва да разбираш какво е Комунизъм - глей си пенсията!!!

    Коментиран от #25, #26

  • 25 Счетоводител

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Ветеран от Протеста":

    Напълно съм съгласен с теб, ненавиждам този обществен строй, а ако прочетеш ще видиш че съм написал че се опитвам да го разбера и приема че е съществувал. Само за едно ще ти опонирам, не съм пенсионер, а човек в активна възраст, работещ на две места, с частна инициатива и частна собственост.
  • 26 Счетоводител

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Ветеран от Протеста":

    .... и като допълнение: комунистите са отнели на семейството ми активи, като малка фабрика, дюкян, земеделска земя, гори, както и други активи. След промените, пребоядисаните комунисти върнаха 1/3 от това което са взели на предците ми, ама сполай им.

    Коментиран от #27

  • 27 Ветеран от Протеста

    3 1 Отговор

    До коментар #26 от "Счетоводител":

    Няма как Комунист да се Пребоядиса..Те си остават една комунистическа ОПГ..Ограбиха всички активи на Държавата,като започнаха със Спестяванията на Народа 1997 ма.през ограбените Банки....Комунистическите Феодали и службите им за сигурност наречени за кратко Олигарси управляват и до днес...!Няма Закон за Лустрация и няма и да има...Тва е положението!!!
  • 28 Марко Тотев

    2 0 Отговор
    Ай стига са излагайте бря другари
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове