Last news in Fakti

13 Януари, 2024 17:04, обновена 14 Януари, 2024 04:18 5 127 22

Министър Динкова: Не коментирам слухове за ротацията

  • варна-
  • туристически проекти-
  • зарица динкова

Градът ни ще се рекламира на важния за нас немски пазар с 480 000 лева, заяви кметът на Варна

Министър Динкова: Не коментирам слухове за ротацията - 1
Снимка: Министерство на туризма

Във Варна министър Зарица Динкова заяви, че не е правила съкращения и размествания в Министерството на туризма, предаде БНТ.

Старае се да търси форми да стимулира административния капацитет. Така министър Динкова отговори на журналистически въпрос предвиждат ли се рокади във ведомството ѝ. Във връзка с предстоящата ротация каза, че слухове не коментира.

"В този кабинет съм по покана на премиера Денков и на вицепремиера Габриел. В тяхно лице досега съм срещала единствено и само пълна подкрепа, изключително високи етични стандарти и професионализъм. Подкрепяли са всички инициативи, с които съм излизала", заяви Зарица Динкова.

Кметът на Варна Благомир Коцев информира, че общината е спечелила два проекта по новата програма на Министерството на туризма за реклама на туристическите забележителности на общините, съобщи БНР.

Стана ясно, че Варна ще бъде представена като дестинация за четири сезона с възможности за СПА, балнео и уикенд туризъм.

Според Коцев немският пазар е ключов за морската столица и затова фокусът ще бъде насочен към него.

Община Варна привлече финансов ресурс от 480 000 лв. за два свои туристически проекта, които ще осигурят мащабни маркетингови кампании на наши продукти на немския пазар. Те ще привличат германските туристи към балнео- и СПА-услугите и ще популяризират Варна като целогодишна туристическа дестинация. Това съобщи днес кметът Благомир Коцев на пресконференция във Варна заедно с министъра на туризма Зарица Динкова.

Кметът посочи, че Варна участва в програмата на Министерството на туризма (МТ) с два проекта - „Магията на морето“ и „Варна дестинация за четири сезона – неразкритите съкровища“. Те се реализират съвместно с водещи туроператорски компании и оператора на морските летища във Варна и Бургас Фрапорт. Партньори на Общината в проектите са Алтурс БГ ЕООД за проекта „Варна дестинация на четири сезона – неразкритите съкровища“, както и Schauinsland Reisen GmbH - за проекта „Варна - магията на морето“.

Дейностите се финансират по новата Програма за маркетингови дейности на туристически услуги в Черноморските общини на Министерство на туризма, която е с общ бюджет за 2024 г. в размер на 5 млн. лв. По данни на министър Динкова, за Варненски регион и различните общини в него инвестициите са около 1.9 млн. лв. За варненските проекти програмата на МТ осигурява 60% от ресурса, а Община Варна и партньорите дофинансират 40%.

В проекта „Магията на морето“ средствата ще бъдат насочени към реклама на традиционния за Варна туристически продукт – морския туризъм. Акцент в проекта „Варна – дестинация за четири сезона“ е представянето на града чрез алтернативни пространства за съвременно изкуство и култура и стимулирането на фестивалния и спортния туризъм. Целта е Варна да привлича чужди туристи и извън летния сезон, добави кметът Благомир Коцев.

За първи път се реализират подобни инвестиции в сферата на туризма. Ние сме предприели конкретни стъпки в тази посока и вече се проведоха първите срещи с партньорите в проекта, обясни още кметът Благомир Коцев. По думите му, програмата на Министерството на туризма помага на общините сами да решават сами как да се рекламират, което той посочи като предимство.

По-рано днес в сградата на Община Варна кметът Благомир Коцев и заместник-кметът Снежана Апостолова бяха домакини на срещата на министъра на туризма с кметове от областта. Присъстваха кметът на Долни Чифлик Красимира Атанасова, на Провадия - Димо Димов, на Бяла - Пеньо Ненов, на Шабла - Мариян Жечев, на Девня - Свилен Шитов и заместник- кметът на Аксаково - Десислава Стоянова.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смърфиета

    20 8 Отговор
    Да се разбира: Благомир Коцев каза, че ще гепи половин милион под идиотски претексти.
  • 2 ТИМ сити

    24 3 Отговор
    Ама ще го продават ли целия град или ще го дават на концесия. Досега само го ипотекираха, прибираха парите и бягаха.
  • 3 хххх

    17 3 Отговор
    Ще си рекламираш главата....
  • 4 ТОДОР КОЛЕВ

    19 4 Отговор
    ВАРНА ПРИСТАНИЩЕ НА ШУМЕН
  • 5 Разумно и безплатно предложение

    29 2 Отговор
    Отпечатайте ценоразпис на алкохолните напитки и цените на фроститутките и го публикувайте в Интернет на немски. Това ще бъде достатъчно за тази публика. А с 480 000 лева постройте къщи за бедните и бездомните в България или нахранете гладните. Нямаме нужда от реклама. Всички ни знаят какво представляваме.
  • 6 Гражданин

    21 2 Отговор
    Германските туристи ще се ужасят от разбитите варненски улици с разпилени отпадъци около разбитите контейнери и кучешки изпражнения(запазена марка на варненските селтаци) на всяка крачка.

    Коментиран от #12

  • 7 Факт

    18 2 Отговор
    България е държава от миналото
  • 8 Този не е

    15 9 Отговор
    кмет,а една отврат. Градът тъне в боклуци, няма озеленяване, няма втори мост над канала, улиците са в ями и кърпени дупки, той ще ни рекламира с половин милион лева. Само остава да каже колко ще открадне, че да си оправи частното имение в морската градина

    Коментиран от #11

  • 9 Сатана Z

    17 5 Отговор
    Немецът турист не обича да плаща нещо извън пакета на услугата,за която е платил.Питайте ресторантьорите дали искат немски туристи да ядат една супа с две лъжици,или платежоспособните руснаци,които вече не идват у нас .

    Коментиран от #10

  • 10 Варненец

    10 14 Отговор

    До коментар #9 от "Сатана Z":

    Платежоспособни и руснаци са антоним. Пияни ватенки, дошли на евтино, да се напиват и да правят золуми.

    Коментиран от #13

  • 11 Варненец

    11 2 Отговор

    До коментар #8 от "Този не е":

    Портата тоя мост не успя да ремонтира, ама ти за новия кмет се пениш, че той е от няколко месеца, мост ли да ти построи? Освен това на предишната администрация беше отказано финансиране от ЕС, за втория мост
  • 12 Правилно

    13 2 Отговор

    До коментар #6 от "Гражданин":

    Само от варненските улици ли ще се шокират.Ами той немец ако тръгне с кола из България ще остави колата на пътя и ще тръгне пеша като види за какво става дума.Вие от Варна излизали ли сте ?
  • 13 Сатана Z

    16 0 Отговор

    До коментар #10 от "Варненец":

    България е туристическа дестинация за безработните западняци получаващи помощи.Никой нормален човек би завел семейството си на почивка в България,освен тези ,които търсят евтина пиячка и дрога.

    Коментиран от #18

  • 14 Ком

    5 1 Отговор
    Нормално е кметът (Благо Кебапчето) да направи Варна център на на кулинария туризъм в Европа.
  • 15 Ком

    6 2 Отговор
    Изоставеният "остров" под Аспарухов молст може да се превърне в малка Венеция.
  • 16 Исторически парк

    5 0 Отговор
    Вие първо оправете качеството, после правете реклама 😉
  • 17 Може

    1 0 Отговор
    Да се направи много за градът, при едно условие: собствениците на Варна да се махнат. Това няма как да стане, разбира се. Така че е това което е. Няма какво да критикуваме кметството. Кметът играе както му наредят.
  • 18 Чичо

    3 2 Отговор

    До коментар #13 от "Сатана Z":

    Затова ли няма място лятото по куроррите от коли на чужденци ?! Компетентно мнение.
  • 19 Напразни напъни

    4 2 Отговор
    Нашенските комунисти с КГБ руснаците държат държат хотелите и ресторантите по ченоморието . Както и да рекламират в Европа то Европа знае че са крадци и криминални и няма да видят туристи . Няма да видят и украйнци даже . С платен плаж е срам , никакви безплатни паркинги няма изградени до хотелите и плажа . Крайно време е да се взривяват 50% от хотелите за направата на паркове и паркинги .
  • 20 Ветеринарен психолог

    1 0 Отговор
    Това Аксаково колко милиона е,че има заместник кмет?
  • 21 Божкеее...

    6 0 Отговор
    Къв туризъм бе? Немци щели да ви идват? Тази била "мЕнистър" на нещо си??? И се вижда, че няма престава от туризъм! Всички чужденци ще.предпочетат Егейското море пред Черно. В Гърция всичко е многократно по-добре за един турист. Вие сте го обърнали, некадърници такива, на кочина! Е, кой ще дава, хем повече пари, хем да ви гледа и простотията тука по време на отпуска? Отидете на Халкидики и ще видите разликата. По-евтино и много по-добро отпускане, по-качествено. Казвам го с болка, като българин. Но и аз предпочитам за отпуска на море ЧУЖБИНА. На българското море не е отпуска, а простотия.
  • 22 Блазе ни за министърката

    0 0 Отговор
    Зарица е оная лейка с белите ботушки и костенурките!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове