Last news in Fakti

17 Януари, 2024 13:04 5 767 17

Ново разрастване на платената зона - синя и зелена - във Варна

  • зелена зона-
  • варна

През пролетта се очаква разширяване на платеното паркиране с още 10 000 места, цените засега остават без промяна

Ново разрастване на платената зона - синя и зелена - във Варна - 1

Зелената зона във Варна, която се очаква да бъде въведена през тази пролет, ще осигури около 10 хиляди паркоместа, съобщиха от пресцентъра на Община Варна.

Графикът за работа на седемте ѝ подзони зависи от работата на строителите фирми, които ремонтират улиците във Варна, пояснява Младен Иванов, директор на Общинското предприятие "Паркинги и синя зона".

В интервю за Радио Варна от понеделник, 15 януари, Иванов съобщи, че обхватът на зелената зона ще е от сегашните граници на Синя зона до бул. "Левски".

По думите на Младен Иванов, на места всички дейности са приключили, паркоместата са разчертани и остава само монтирането на указателните табели, като общината осъществява контрол по спазване на сроковете и качеството. В някои райони строително-монтажните работи изостават още от миналата година и е направен график за наваксване на изоставанията, така че зоната да стартира от пролетта на тази година.

На въпрос за актуализация на цените за паркиране, Младенов отговори, че ценовата политика на общинското предприятие се определя от Общинския съвет и окончателно решение ще се вземе след обстоен анализ на работата на двете зони, когато заработят заедно.

Засега разширяване обхвата на зоните за платено паркиране не се предвижда, уточни директорът на предприятието и допълни, че фокусът е търсенето на терени за изграждане на буферни паркинги. Припомняме, че в проектобюджета за 2024 г. e заложена сума за начало на проектирането на два буферни паркинга в район „Приморски“, като такива средства могат да се насочат и от другите програми за финансиране на проекти на общината.

Общината ще въведе смарт-системи за управление на плащанията, допълни Иванов.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    14 3 Отговор
    Българските градове се гетоизират. Скоро няма да може да припарите до зелените зони, запазени само за висшите комсомолци.
  • 2 Трол

    16 2 Отговор
    Само ми е чудно какво ще правим когато свършат всички възможни цветове.
  • 3 Буко Баламата

    25 2 Отговор
    Как им се усладиха тези зони не е истина. Пет кофи боя, 100 знака и милиони безотчетни за нашите хора. Главата си залагам,че накрая са и на загуба.
  • 4 гражданин

    13 3 Отговор
    тези са по добри от колегите си в София, виждам на картата, че и крайните квартали са обхванати вече, скоро и улиците в Траката, между храсталаците, ще са зелена зона
  • 5 нннн

    14 3 Отговор
    Демократичен терор и грабеж.
  • 6 ха сега де,

    15 2 Отговор
    Поредно доказателство, че целта е да се събират незаконно пари от обществено достъпна или казано по друг начина наша обща собственост територия, а не първоначално обявеното за да се запази централната част на селищата от замърсяване и пренатоварване. След още година или две целите градове ще станат платени зони и едва ли ще е от голямо значение в кой район ще паркираш. После ще започне друга схема с нарастване на цените от центъра към периферията, а след като се поизравнят ново увеличение и така до безкрай.
  • 7 3.14К

    14 3 Отговор
    Няма да се плашите ама да знаете, че зелената зона ще е застъпена от синята зона, която ще е с ограниченията на червената зона и ще е от Ботевград до Перник, и от Сливница до Пазарджик. Ще има много платени паркинги с цена 1 лев за 9 секунди. За пешеходците ще има задължителна минимална скорост и ще могат да спират само на означените за това места срещу платена такса с СМС на цена 5 лева за две минути.

    Коментиран от #9

  • 8 Браво

    6 5 Отговор
    Откакто има Синя зона, повечето к/peteни, които си мислят, че всички гаражи в града и всички тротоари са им бащиния, поизчезнаха.

    Коментиран от #15

  • 9 3.14К

    12 1 Отговор

    До коментар #7 от "3.14К":

    Малиии открехнах Ви за София а става въпрос за Варна. Там положението е още по-лесно. Зоните по същия начин от Провадия до 5 километра навътре в морето и от Дуранкулак до Обзор.
  • 10 Запознат

    14 0 Отговор
    За да печелиш от зелена зона ,първо направи паркинги за всички МПС и тротоари и тогава въвеждаш регулацията. Не стига че с разрешение на общината се презастроява защото печелят от данъци ,а сега и от зелена зона...пак пари. За да вземеш ,трябва да дадеш. Стига с кражби . Иначе дясното платно е зона на булеварда ,ама така вместо да се изнася трафика се образуват задръствания. И после викат БУЛЕВАРД , какъв булевард като лентата за движение е само една.
  • 11 Запознат

    11 2 Отговор
    Ами ако някои реши да си купи 7,8 дръгела за по 500 лв и е с адресна регистрация и ги закотви на паркомястото ,какво правят останалите граждани? Държавата не е заинтересована да изгражда инфраструктура а само да измисля такси и глоби за щяло и нещяло. Докато не уволнят 2/3 служители хрантутници на високи заплати и премии в края на годината , държавата няма да се оправи. Варна беше разкошен град , от демократичните промени стана едно претъпкано гето както и всички големи градове в България. Резултата държава с визия на гето.
  • 12 Авренчанин

    9 1 Отговор
    Варна много отдавна се е превърнала в шайсентаун.
  • 13 хехехех

    4 0 Отговор
    12 милиона да нацвъкат малко синя боя, нула нови парко места и дране на раята да плаща 12-те милиона за боята :D
  • 14 Е, те това си и свършена работа! Браво!

    3 0 Отговор
    Ха-ха-ха - "паркоместата са разчертани и остава само монтирането на указателните табели"! Браво, ашколсун!

    Само не ми е ясно кога ще въведат зелени зони в Младост, Възраждане и Кайсиева градина.

    А и не виждам недоволни от тия своеволия на общината. Определено, тук, в БГ неплатени протести няма.
    Затова предлагам общинарите да повишат тарифата до 10 лв. на час. Та да се знае кой командва в тоя вилает. В кой е хляба и в кой е ножа.
  • 15 Познах те, кметееее....

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Браво":

    Познах те, кметееее.... Познах те! Обичаш ги ти тия зони: сини, зелени, оранжеви...., няма значение. Важното е парата да пада.
  • 16 Саид Алзахер

    2 0 Отговор
    Няма да има къде да паркирам?
    Да не са луди.
    Я едни фекалии от езерото да изядат.
  • 17 Горски

    0 0 Отговор
    Така, както е тръгнало, нищо чудно и в гората между гр. Аксаково и кв. Владиславово да стане синя или зелена зона.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове