Last news in Fakti

24 Декември, 2023 16:37 1 734 15

Във Виена разпитват ислямисти, заподозрени в подготовка на атентат срещу катедралата "Свети Стефан"

  • виена-
  • австрия-
  • ислямисти-
  • коледа-
  • нападение-
  • свети стефан-
  • площад

Все още не са открити доказателства за подготовка за терористични атаки в близко бъдеще

Във Виена разпитват ислямисти, заподозрени в подготовка на атентат срещу катедралата "Свети Стефан" - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Австрийските служители на реда разпитват четирима души, задържани по подозрение за подготовка на терористична атака във Виена, съобщава вестник Kurier.

Според изданието те може да планират атака срещу катедралата "Св. Стефан" в центъра на Виена - едно от най-многолюдните места по време на коледните празници. На този етап от полицията не съобщават подробности от разследването.

По-рано германски медии съобщиха, че ислямистка терористична клетка планира атаки срещу църкви в Кьолн, Виена и Мадрид по време на коледните служби. В резултат на това бяха извършени няколко ареста в Германия и Австрия.

Полицията във Виена вече предприе мерки за сигурност на обществени места по време на Коледните празници заради повишената заплаха от тероризъм в Европа.

Австрийската полиция все още не е открила доказателства, които да потвърдят, че ислямистите са планирали да извършат терористична атака във Виена в близко бъдеще. Това съобщи Австрийската агенция за пресата с позоваване на служители на реда. „В момента няма признаци, които да показват, че във Виена е планирано терористично нападение в близко бъдеще“, каза събеседникът на агенцията.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Затова ще ни върнат 300 000

    15 5 Отговор
    ислямисти дошли в Австрия от България! Ще гледаме Шенген през крив макарон.
  • 2 Ъхъъ

    12 9 Отговор
    Във Виена разпитват ислямисти, заподозрени......... А кога ще прочетем: Във Виена разпитват ЦИОНИСТИ , заподозрени...... А онзи ДАВИДчо последно терорист ли е, масов убиец ли е или само "стрелец"

    Коментиран от #13

  • 3 Защоо

    19 2 Отговор
    Защо предприемат мерки Сега ?! От отдавна трябваше да ликвидират ислямистите!! То е ясно кои са !!! Смешна Европа ! В китай и индия бесят по уличните лампи ислямистите !! Дори в китай държат мюсюлманите в специални резервати. Не ги пускат да ходят на свобода по улиците!!

    Коментиран от #12, #14

  • 4 Я стига

    22 1 Отговор
    Ма какви ислямисти бе-това са от инжЕнерите на Меркел...!
  • 5 Търновец

    17 4 Отговор
    Християните ги приемат нахранват ги обличат ги дават им пари и документи а те за благодарност убиват с ножове и плашат с бомби. Обаче глобалистите в САЩ и Британия спонсорират многокултурен глобализъм и нелегална имиграция
  • 6 цигански катун европа

    8 0 Отговор
    сигурно само пуяците са 5 милиона
  • 7 кнаус 485

    11 4 Отговор
    Във Виена разпитват ислямисти, заподозрени в подготовка на атентат срещу катедралата "Свети Стефан"
    Все още не са открити доказателства за подготовка за терористични атаки в близко бъдеще.......СМЕХ ГОЛЕМ.....ГОЛЕМА ДЕМОКРАЦИЯ И ГОЛЕМИ МИСИРКИ....
  • 8 Вместо добре дошли трябваше

    5 0 Отговор
    да им испеете тук е jingle bells а вие сте зад желязната завеса наречена Шенген.
    Усеща се някакво преосмисляне но всичко е изгубено според мен.
    Нещата са прекалено закъснели.
  • 9 ФАКТ

    6 3 Отговор
    В АВСТРИЯ РАЗПИТВАТ ИСЛЯМИСТИ ЗА ЕДИ КАКВО СИ.....А В АВСТРИЯ НЯМА ЛИ ДА РАЗПИТАТ ЕВРЕИТЕ В ИЗРАЕЛ ИСТИНСКИТЕ ТЕРОРИСТИ КОИТО ИЗБИВАТ ВСЕКИ ДЕН ПО ХИЛЯДИ ДЕЦА...ИЛИ ТЕЗИ КОИТО ИЗБИВАТ 10 ЧОВЕКА НА ГОДИНА В НЯКОЙ АТЕНТАТ СА ТЕРОРИСТИ ...А ИСТИНСКИТЕ ТЕРОРИСТИТЕ КОИТО ИЗБИВАТ НА ДЕН ПО ХИЛЯДИ НЕВИННИ ТЕ СА ГЕРОИ...АЙДЕ СПРЕТЕ ВЕЧЕ С ПРОСТОТИИТЕ ЧЕ ВЕЧЕ СИ МИСЛЯ ЧЕ ЕВРЕЙЩИНАТА ОТ АМЕРИКА ТОТАЛНО Е ОБХВАНАЛА И ЕВРОПА ВЕЧЕ.....ИМАМ УСЕШАНЕТО ЧЕ ЕВРОПА КАЗВА ТОВА КОЕТО ИМ НАРЕДИ АМЕРИКА..ТЯ МАЙ НЯМА СОБСТВЕНО МНЕНИЕ...КОЕТО МЕ КАРА ДА СЕ ЗАМИСЛЯ ЗА ДУМИТЕ НА ПУТИН ЧЕ ЕВРОПА УПРАВЛЯВАЛА СВЕТЪТ....КАК МОЖЕ ЕВРОПА ДА УПРАВЛЯВА КАКВОТО И ДА Е КАТО ТЯ САМАТА Е СЛУГА НА САЩ...НАВРЕМЕТО ХИТЛЕР Е ИСКАЛ ДА ИЗТРЕБИ ЕВРЕИТЕ ДО КРАК А СЕГА ГЕРМАНЦИТЕ СЛУЖАТ НА ЕВРЕИТЕ...КАКВО НЕЩО СА ПАРИТЕ МАМ-А МУ...
  • 10 Да ги върнат

    2 5 Отговор
    На Хамас , приятелите на Кремъл .

    Или направо да ги пратят при Калантарян
    За нови инструкции .

    Да ги обучават за нови терористични изпълнения , в бившите бази на Вагнер.
  • 11 Като няма доказателства

    2 0 Отговор
    Защо са ги арестували? Да отчитат дейност ли?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 анадоломъжеложек аматьор

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ъхъъ":

    Приемаш за нормално да се разпитват , и разпитват , и разпитват ЦИОНИСТИ??
  • 14 Гъдел нюз

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Защоо":

    Пък за Япония дори виза не могат да получат
  • 15 асдсад

    0 0 Отговор
    Такива бих ги разпитал с 9мм между очите.
    Да ви имам евро ценностите - хванали теториста, пуснали го, после направил мазало някъде - и казват "ама той беше под наблюдение"....
Новини по държави: