Last news in Fakti

10 Януари, 2024 04:58 1 257 6

Падна кабинка на въжен лифт в Австрия, пострадаха четирима скиори ВИДЕО

  • австрия-
  • лифт-
  • инцидент-
  • пострадали

Един от ранените е в критично състояние

Падна кабинка на въжен лифт в Австрия, пострадаха четирима скиори ВИДЕО - 1
Снимка: YouTube

Четирима скиори бяха тежко ранени, като един от тях е в критично състояние, след падане на кабинка на въжен лифт край австрийския град Йоц, предаде ДПА, цитирана от БТА, като се позова на изявления на полицията в град Инсбрук и компанията оператор на лифта.

Произшествието изглежда е било причинено от дърво, паднало върху въжето на кабинковия лифт.

Критично раненият скиор е откаран в болница в град Инсбрук, се казва в изявлението на компанията оператор на лифта.

Ранените са двама мъже и двама тийнейджъри, които са от едно и също семейство. Кабинката на лифта е паднала в снега от около 7 метра височина.

Въженият кабинков лифт, който е дълъг почти 3 километра, превозва скиори от долината до около 2000 метра надморска височина.

Според говорител на полицията в Инсбрук всички останали скиори са успели безопасно да напуснат другите кабинки на лифта на станцията в долината или в планината.

Спасителните операции се оказали трудни, тъй като произшествието е станало в пресечена местност. Спасителите са стигнали до мястото пеша, изпратени са били и хеликоптери.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    3 0 Отговор
    Лелелв, ако се беше случило в БГ какъв вой щеше да сетане , после едни дебати насам натам и щяха да уволнят някой кадърен защото някой некадърен е проспал работата си... и щях.а да усвоят едни милиони за проверки и криви мерки... то и сега си ги има меркиъе , но някой е скатал от работа. И накрая... някой министър ще е лихвар с погребално бюро . И така 35г. Демокрацияяя
  • 2 Фен

    2 1 Отговор
    Ми като нямат пари за поддръжка... Тия дървета се разчистват лятото, ма няма кой, и е скъпо... Все по - така ще става, добре дошли в нова Европа!

    Коментиран от #3, #6

  • 3 хак да ви е

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Фен":

    руслямци
  • 4 бяла (не е) приказка

    1 1 Отговор
    Със бамбинка във кабинка към върха,
    ала падаш, ех че гадост връз снега.
    Май, че ангелът-хранител е заспал,
    хеликоптер те отнася в хоспитал.
    Планът беше днес да чукаш-ето на,
    чакаш смело ти по райската врата.
    Ангелски хор среща те сега,
    но се чудят що ли австрийчета
    напоследък идват на парчета?
  • 5 Тези некадърници

    4 0 Отговор
    Винаги ме е било страх да се качвам в тези кабинки. Австрия и Германия, пък и Франция не се интересуват много от сигурността на тези железа. В Париж лифта на Айфеловата кула така жестоко скърца и всичко е ръждясало, че през цялото време очакваш да се разсипе.
  • 6 И в Германия е така

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Фен":

    Хранят милиони нищо- неправещи, а нямат пари за нормалната поддръжка на техниката. Не се иска много акъл, ама на. Зелените-червени фашисти прецакаха Европа окончателно. Искали "мултикулти"? Ето им го. Цели райони вече даже и полицията не смее да влезне.
Новини по държави: