Last news in Fakti

5 Септември, 2022 16:19 4 763 29

Карадайъ: Накъде са тръгнали ПП и ГЕРБ?!

  • мустафа карадайъ-
  • пп-
  • герб

 Още от 2016 година ние говорим за демонтаж на модела ГЕРБ в управлението на държавата, но тези, които се самонарекоха „Промяна”, „уж трябваше да премахнат този порочен модел, а го продължиха“, каза председателят на ДПС

Карадайъ: Накъде са тръгнали ПП и ГЕРБ?! - 1
Снимка: БГНЕС

Икономическата и енергийна криза не могат да бъдат решени без преодоляването на политическата криза в страната. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на предизборна среща в Плевен. В нея участваха зам.-председателят на ДПС Станислав Анастасов, водачът на листата на Движението в региона Марио Рангелов, лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк и социалният експерт д-р Хасан Адемов, бивш социален министър.
В момента виждаме съревнование между самонареклите се "Промяна" и ГЕРБ кой ще бъде първи и как никой няма да прави нищо с никой друг. Защо се съревновават и накъде са тръгнали? Защото отсега е ясно, че след тези избори никой няма да има мнозинство. Много безотговорно към проблемите на българските граждани е някой днес да предпоставя, че политическата криза ще продължава. Ако това се случи, нито икономическата, нито енергийната криза ще бъдат решени, защото те чакат политически решения, заяви Карадайъ, цитиран от "Епицентър".

Той добави, че не споделя мнението, че политическата криза е от 7 месеца заради „едно провалено правителство“ и че „някой друг трябвало да се завърне, за да прави контрареваншизъм на реваншизма на последните, които управляваха“.
Карадайъ припомни, че последните управляващи са се нарекли "Промяна", за да променят модела през последните 12 години, който „рушеше държавността и демокрацията, насаждаше омраза, разделение и противопоставяне“. Още от 2016 година ние говорим за демонтаж на модела ГЕРБ в управлението на държавата, но тези, които се самонарекоха „Промяна”, „уж трябваше да премахнат този порочен модел, а го продължиха“, каза председателят на ДПС.

Политическата криза се преодолява с диалог, с ясна посока за развитие, с отговорност пред бъдещето на страната. Има теми, по които няма власт и опозиция. Затова с тези избори трябва да произведем съгласие, а не контрареваншизъм, категоричен бе Карадайъ.
ДПС винаги е била онази политическа партия, която може да създаде средата и условията за диалог и съгласие дори на конфронтиращи се партии, заяви още Мустафа Карадайъ като даде пример с два кабинета с мандата на ДПС: на Любен Беров - при конфронтацията на БСП и СДС и на Тройната коалицията - при невъзможността на НДСВ и БСП да направят поотделно кабинет.

ДПС е гарант не само за политическата сигурност, но и за икономическата стабилност, заяви още Карадайъ и припомни, че само когато експертите на ДПС са писали оперативните програми, парите от ЕС не са закъснявали. Сега нямаме План за възстановяване и устойчивост, нямаме оперативни програми, а в същото време обедняваме – и като хора, и като държава, заяви лидерът на Движението.

Затова съдбата (жребият в ЦИК) отреди първото място на ДПС, за да може с нашата експертиза, опит и ключ за решаване на проблемите да гарантираме стабилността и сигурността, от която има нужда всеки един от нас. Само така нашите деца ще поискат да се връщат от гурбета, каза още Карадайъ.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Към

    43 6 Отговор
    къщите за гости на майка ти !

    Коментиран от #21

  • 2 ДС активист

    41 12 Отговор
    Забранете ДПС-ДС за да тръгне ДЪРЖАВАТА !
  • 3 Професор

    8 27 Отговор
    Всички ще станем ДПС!
  • 4 От мултигруп

    34 8 Отговор
    Има ДПС-има проблем.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Мдаа

    18 5 Отговор
    Мдаа Асенчо живеем в порутена държава кой я направи такава вие крадливи политици през тия 32 гд до просешка тояга се намират хората
  • 7 Бамбука

    30 6 Отговор
    Ах софрата, ах келепира. Малко гювеч ли получихте от Герберите ? Колко от него раздадохте на мохамеданите ?
  • 8 Койдозлу

    17 12 Отговор
    Едните за Канада,другите за БарЦелона.

    Майтапа на страна но вали,гърми ДПС имат 10-12% всеки парламент.
    И така 33 години
  • 9 Няма по-гусен

    23 5 Отговор
    Пиявица впита в българският народ. Смуче кравата ни християнска и се подхилква ехидно. Ние го допуснахме. Него, Доган, Пеевски и те преобразуваха българската публика в тази кочина, в която сега живеем,!
  • 10 СЗО

    18 4 Отговор
    А с Камен Костадинов какво стана?
  • 11 Тити

    21 7 Отговор
    Къв демонтаж бе Карадайъ като с Герб сте едни цяло
  • 12 Гост6

    13 2 Отговор
    Ами обединете се бре, нали уж милеете всички за България, защо не работите за просперитет на България?
    Едните се крият на закуски"уж", другите и те получават инструктаж...и накря се разбира, че България е държава с ЧУЖДА УПРАВА!
    ИМАМЕ МАРИОНЕТНИ, МЕСТЕНИ ОТ ЧУЖДИ ПОСОЛСТВА!
  • 13 амеед

    18 5 Отговор
    кажи кой удари гората поголовно над богдан за да напълните предизборно партийната каса? ...... потрошихте я тая държава от крадене артик
  • 14 Курдов

    22 6 Отговор
    АЛОО ЕФЕНДИ ГЕРБ И ДПС СА МАФИЯ Я КАЖИ КОЛКО ПАРИ СГЪНАХТЕ ПОКРАЙ ЕДНИ КЪЩИ ЗА ГОСТИ
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Българка

    20 7 Отговор
    7894Призовавам всички българи и етнически турци да не гласуват за шайките ДПС-ГЕРБ, които десетки години ограбиха милиарди наши пари и се оядоха до провръщане. Без да има наказания за грабителите, конфискация на ограбенеото и връщането му в хазната, всичко останало е обречено на неуспех и ялови усилия.
    В Турция трябва да има много наблюдатели, защото гласуващите там "българи" дори не могат да говорят и разбират български. 90% ит вота от Турция е под организиран натиск. И защо непрекъснато се допуска? Който не може САМ ДА СИ ПОПЪЛНИ ДЕКЛАРАЦИЯТА, НЕ ТРЯБВА И ДА ГЛАСУВА. тОЙ Е ЧУЖДЕНЕЦ ЗА НАС
  • 17 kak къде?

    13 1 Отговор
    при кьор софрата като вас докато има наивни
  • 18 Румен

    16 9 Отговор
    Махай се в Турция лъжлив изменник. Патерицата на мафиота и затворник Доган
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    17 2 Отговор
    господин КАРАДАЙЪ вчера бяхтев ГРАД ВРАЦА как видяхте СЕВЕРОЗАПАДА бяхтеи в КЮСТЕНДИЛ как е там накратко ВИЕ сте алчни за ВЛАСТ а и кой ВЛАДЕЕ ГОРСКАТА ДЪРВЕНА мафия в БЪЛГАРИЯ ПОТОПИ РАЗРУХА ХОРАТА СТРАДАТ загубиха ДОМОВЕ ПОКЪЩИНА
  • 21 Бай градски

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Към":

    Там накъдето и вие!
  • 22 ужасен

    17 5 Отговор
    И това го казва индвид който от каруцата с магарето се качи на Майбах , а неговият електорат живее както в 19 век !!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ПРОСТО ПИТАМ

    7 2 Отговор
    КАРАДАЙБЪ ОТ КАРАКАШЛАРИТЕ ЛИ Е?
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ДПС

    7 1 Отговор
    Партия на Държавна Сигурност
    Аз така го разшифровах
  • 27 Данчо ментата

    6 1 Отговор
    Тоя къде ходи по Видин и монтанските села да купува гласове. Та в северозапада нямаше един глас за Дъпъсъ, а сега най-много в последните избори. Тоя крадлив гаджаллл срам няма. Да се забрани крадливата противоконституционна партия дъпъсъ.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 КолЮ

    0 1 Отговор
    СЛАВА НА ДПС!!!!!! САМО ДПС!!!!! Само това не съм пробвал, ще го пробвам обаче на 2-ри. Пробвайте и Вие. Не е необходимо да гласувате за някой хъшлак, пишман-комунистически наследник, а после той да ви подари гласът на ДПС и дружно да гребат от бюджет и фондове. Това ДПС могат и сами да го направят!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове